В Плевен се увеличават възможностите за спорт на открито в парк "Кайлъка", съобщиха от Общината.

Монтирани са две нови маси за тенис в района на кортовете и баскетболното игрище в защитената местност. Те са изработени от специален материал - двойно армирана мозайка, всяка от масите тежи над 850 кг, което ще възпрепятства възможността да бъдат местени.

Монтираха соларно алейно осветление в парка „Кайлъка“ в Плевен

След като в началото на тази година Община Плевен пое стопанисването на централната част от парк "Кайлъка", продължава облагородяването на парковото пространство. Изградено бе соларно алейно осветление от спирка "Моста" до летния театър. Поставени бяха 58 осветителни тела покрай езерото, които работят на специален режим - светят с около 20 на сто от предвидената мощност, а светлината им се усилва на 100 процента при наближаване на пешеходци и велосипедисти.

Припомняме, че кметът Георг Спартански отправи искане към служебното правителство за прехвърляне управлението на два имота в "Кайлъка", близо до езерото. Целта е тези терени да бъдат превърнати в удобни паркинги от Общината, които да се ползват от посетителите на парка и летния театър.
 
БТА