Последните три жалби в ОИК са за нередности, свързани с избирателните списъци
Последните три жалби в ОИК са за нередности, свързани с избирателните списъци / netinfo

Три жалби за нарушения са подадени в ОИК Плевен вчера, това съобщи Маргарита Лазарова, говорител на комисията. И трите се отнасят за нередности при поставянето на избирателните списъци.

Едната от жалбите е подадена от БСП и се отнася до поставени на голяма височина и нечетливи избирателни списъци в секции № 9 и 10. Сигналите са проверени от ОИК и са установени нарушения. Маргарита Лазарова допълни още, че избирателна секция в болницата няма да бъде разкрита. Изборните резултати в Община Плевен ще бъдат отразявани от три социологически агенции. Изборните материали вече са пристигнали и в момента се комплектоват в Община Плевен, допълни говорителят на ОИК.

Според Маргарита Лазарова основният проблем, който се очаква да възникне в изборната нощ, е струпването на пристигащите с обработените протоколи представители на секционните избирателни комисии. За да се избегне това, представителите на СИК-овете ще получават пореден номер от ОИК и ще си изчакват реда в зала “Плевен”, от където ще бъдат поетапно викани, за да предадат документите.