Плевенски огнеборец е отличен в националния конкурс Пожарникар на годината
Плевенски огнеборец е отличен в националния конкурс Пожарникар на годината / Dariknews.bg

Главен пожарникар Анатоли Балабуров от плевенската пожарна служба е отличен в конкурса "Пожарникар на годината - 2010". На 25 януари в Националния дворец на културата се проведе шестнадесетото по ред издание на конкурса. Балабуров е класиран на първо място сред работещите по направление „Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност".

Плевенският огнеборец е младши инструктор в пожарната служба. Той е награден с обявяване на благодарност и пет дни допълнителен годишен отпуск от министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. Главен пожарникар Анатоли Балабуров работи в МВР от 1 февруари 1997 г.

През 2010 г. е взел участие при извършването на 16 комплексни и 327 тематични и контролни проверки и е връчил 57 разпоредителни и удостоверителни документи. Изготвил и връчил е 14 акта за установяване на административни нарушения и е приложил 12 принудителни административни мерки, за спиране на уреди и съоръжения с ограничено действие.

Под негово ръководство са сформирани два младежки противопожарни отряда „Млад огнеборец" с 20 членове, при обучението на които проявява възможности и умения да привлича вниманието и да прави заниманията достатъчно интересни за учениците. Изнесъл е 21 лекции по пожарна безопасност в училища и детски градини.