Плевенски деца ще се забавляват и през лятото
Плевенски деца ще се забавляват и през лятото / netinfo

Програмата за летните ваканционни дни на Центъра за работа с деца в Плевен започна от днес. До 6 юли деца от начален и среден курс на плевенските училища ще могат да посещават различните школи всеки работен ден от 10.00 до 12.00 часа.

Програма включва от 10.00 до 10.30 часа игри на открито пред Центъра – стрелба с малка топка, със стрелички, с рингове, игри с въжета, топки, федербали, мини баскетбол, скаутски умения, крос. От 10.30 до 12.00 се провеждат занимания по интереси в залите. Децата могат да избират между лего конструиране, пъзели, настолни игри, клуб “Компютър”, рисуване, музикален калейдоскоп, шахмат клуб, екомода, скаутски клуб.

Един път седмично ще гостуват и изнасят беседи представители на КАТ, Гражданска защита, РИОКОЗ, БЧК и др. На 6 юли е закриването на лятната програма, което включва изложба, концерт, ревю и дискотека.

Надзърнахме в залата за екомода. С какво се занимават децата там разказва Вяра Савова, ръководител на школата по керамика, грънчарство и етюдно рисуване. Чуйте я в прикачения файл.