/ dariknews
На 15-ти юни, Плевенска филхармония ще представи в зала "Емил Димитров" в читалище „Съгласие“ в Плевен  концертна програма, включваща изпълнения на солистите Бюлент Евджил, флейта, от Турция, който ще представи „Венециански карнавал“ от Г. Бричалди и „Швейцарски пастир“ от П. Морлачи и Георги Димитров, китара с Концерт за китара и струнен оркестър от Ф. Карули.

И природата отстъпи пред "Българи от старо време"/СНИМКИ/

В края на концерта, Плевенска филхармония ще изпълни по вълнуващ и непоказван досега начин Симфония Nо.4 от П.И. Чайковски. Същата програма ще бъде представена и на 18-ти юни – понеделник - също от 19:00 часа в зала „България“ в София.

jordan kamjalov
dariknews

Маестро Йордан Камджалов, който е почетен гост-диригент на Плевенска филхармония, а от скоро и музикален директор и главен диригент на операта и филхармонията в Риека – Република Хърватска, покани меломаните:
„Каним всички на тези концерти не просто, защото ние ще участваме там и ще свирим хубава музика, а защото смятаме, че има какво да споделим от нашето колективно преживяване.
 

filharmoniq
dariknews


Пожелавам на всеки, дори да прозвучи нескромно, да преживее поне веднъж в живота си нашето изпълнение на 4-та симфония от Чайковски и вярвам, че в нея ще има поне няколко елемента, които почти не са чувани или са чувани рядко.

Чайковски е автор на абсолютната отдаденост и на абсолютното преживяване. Това е автор, който е оптимална платформа за проява на нашите преживявания – на нашата мотивация и воля за живот“, каза маестрото пред Дарик.