Плевен се включва в подписката за уволнение на правителството
Плевен се включва в подписката за уволнение на правителството / netinfo

Заповед за уволнение на правителството могат да подпишат собственоръчно всички граждани на Плевен от 6 до 20 септември, съобщиха на съвместна пресконференция днес представители на местните организации на ГЕРБ, СДС и ДСБ.

Акцията започва в деня на отбелязване на Съединението и е част от националната подписка в кампанията “Аз съм европеец”, която ще тръгне паралелно в цялата страна и в интернет. От трите партии очакват плевенчани да уволнят кабинета на БСП, НДСВ и ДПС заради корупция, некомпетентност и провал на българското еврочленство, обясни областният координатор на ГЕРБ Ивелин Николов.

Символ на кампанията е стилизирана буква “А”, изписана на класическа старобългарска кирилица, която показва самосъзнанието на българския народ, поясни Ивелин Николов, който представи и специалната заповед-формуляр, изготвена за уволнение на тройната коалиция.

Подписката ще бъде позиционирана на 6 септември пред кафе “Канапе” в центъра на града и ще остане там от 11.00 до 13.00 часа. След това кампанията продължават трите партии по централи, които ще разясняват идеята от човек на човек и лице в лице.

Целта е да стигнем до възможно най-много хора по общините и селата, обединиха се в едно представителите на ГЕРБ, СДС и ДСБ. Те приканиха и други партии и организации със сходни на техните виждания да подкрепят подписката им.

 “Подписката показва истинската позиция, която всички демократично мислещи хора трябва да имат”, коментира представителката на СДС Красимира Лилова.

“Тройната коалиция е вредна за България и затова трябва да спасим страната от нея”, добави Йордан Децов от ДСБ.

“Искаме да видим дали обществеността е готова за един разумен протест, който в никакъв случай да няма стихиен характер”, поясни Цецка Цачева от ГЕРБ.

Резултатите от събраните подписи в цялата страна ще бъдат обобщени след 20 септември, когато на национално ниво ще се решава какви да са следващите стъпки срещу управляващата коалиция. Формулярите са отпечатани и трябва да пристигнат в града и по централите днес.