/ dariknews.bg
На 6 октомври, в 23:45 часа от тел. 112 е получен сигнал за настъпила катастрофа в град Плевен на булевард "Русе". Инцидентът е между лек таксиметров автомобил "Дачия"-Сандеро с водач 46-годишен от село Гривица и товарен автомобил "Дачия докер", който напуска катастрофата в посока бул. "Христо Ботев". При опит да бъде спрян на улица "Ген. л-т Атанас Стефанов", автомобилът удря два патрулни автомобила, собственост на ОД на МВР-Плевен с марка "Киа"-Сийд.

11-годишно дете, блъснато от пиян шофьор е настанено в тежко състояние в УМБАЛ-Плевен

В следствие на удара са настъпили материални щети по служебните автомобили. Водачът на товарния автомобил продължава движението си в посока улица "Христо Бръмбаров". При последвалото преследване на улица "Гургулят" нарушителят се блъска в стена на къща. Установява се, че водач на товарния автомобил "Дачия"-Докер е 20-годишен, като в колата имало и пътник - 28-годишен, и двамата украинци.

Шофьорът е изпробван с техническо средство за употреба на алкохол, като уредът е отчел 2,02 промила. На останалите водачи – на таксиметровия автомобил и на двамата полицаи - пробите са отрицателни. Двамата украински граждани са задържани за срок до 24 часа. Водачът е задържан с постановление на прокурор за срок до 72 часа и е приведен в "ОЗСА"-Плевен.