От 1 февруари родителите ще плащат и по електронен път таксите за детска градина
От 1 февруари родителите ще плащат и по електронен път таксите за детска градина / dariknews.archive

Община Плевен пуска нова електронна услуга от 1 февруари - заплащане на месечните такси за детски градини и по електронен път. Всеки родител може да извърши онлайн разплащане, след като влезе в раздел „Уеб родител" на сайта на Общината или на адрес: https://dg.pleven.bg/, уточниха от пресофиса на Община Плевен.

Услугата е част от платформата „Щастливо детство", разработена от „Информационно обслужване" АД. Чрез системата за електронни плащания ePay дължимата такса ще може да се плаща в удобно за родителите време по електронен път.

Достъпът до „Уеб родител" става с попълване на ЕГН-то на детето и паролата за достъп, която може да се получи в детската градина от учителя при плащането на следващата месечна такса.

Новата услуга е поредното надграждане към автоматизираната информационна система, внедрена в детските заведения в общината. Всеки родител има възможност да получава информация единствено за собственото си дете. В профила на детето ще се отчитат броят на посещенията и отсъствията от детското заведение, както и съответната дължима такса за всеки месец.

В сайта ще има информация и за седмичното меню в детските заведения.