Областният на Ловеч оглави Регионалния съвет за развитие на Северозападния район
Областният на Ловеч оглави Регионалния съвет за развитие на Северозападния район / dariknews

Областният управител на Ловеч Милко Недялков става председател на Регионалния съвет за развитие на Северозападния район, информираха от пресцентъра на губернатора.

Той ще е начело в периода 1 юли - 31 декември 2014 г. Председателството е на ротационен принцип. За негов заместник на последното заседание във Видин, провело се на 27 юни, единодушно бе избрана Донка Михайлова - кмет на Троян.

Недялков беше определен и за представител на Регионалния съвет за развитие на Северозападния район в Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж 2014-2020".

На заседанието в крайдунавския град бе представена информация относно изпълнението на одобрените за финансиране проекти с регионално и местно значение в Северозападния район по публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите". На срещата беше констатирано, че в петте области - Ловеч, Плевен, Враца, Монтана и Видин няма нито един проект, който да е заплашен от провал заради неизпълнение до края на тази година.

На форума бе одобрен и годишният доклад за наблюдение на изпълнението на регионалния план за развитие на Северозападния район за миналата година, с което бе финализиран периодът 2007-2013 г.