/ obladmin pleven
Областният управител Мирослав Петров проведе работна среща с кмета на Община Червен бряг инж. Данаил Вълов във връзка с авариралия мост към Горник. На разговора присъстваха Валя Тарова – гл. експерт в дирекция „АКРРДС“ и Надежда Борисова - ст. юристконсулт в същата дирекция.

Комисия направи оглед на авариралия мост в Червен бряг и предприетите мерки (СНИМКИ)

„От интерес на гражданите е проблемът да бъде адекватно решен възможно най-скоро, но не и за сметка на сигурността на живота и здравето на хората“, каза областният управител Мирослав Петров по повод намеренията на общината от изминалата седмица да пусне движението по моста за автомобили до три тона.

Мирослав Петров: Очаквам апликационна форма от кмета на Червен бряг, за да я изпратим в МКБА

Петров настоя да получи информация за становището от сертифициран инженер - конструктор за готовността на съоръжението да понесе такъв товар при настоящото компрометирано състояние, в което се намира.

Мирослав Петров: Ситуацията в Червен бряг е под контрол

По думите на кмета Вълов, такова становище ще има до края на седмицата. Отново бяха  детайлно очертани стъпките за кандидатстване за финансиране пред междуведомствената комисия и необходимите документи, които трябва да бъдат подготвени от страна на община Червен бряг.

oblasten upravitel
obladmin pleven

„Експертите на областна администрация са на разположение за консултация и съдействие, винаги когато се нуждаете от такива. Гарантирам, че след като изпратите пълния комплект документи към Междуведомствената комисия с копие до нас, становището, което трябва да бъде предоставено от областна администрация Плевен, ще бъде изготвено и изпратено в максимално кратък срок.“, подчерта областният управител Мирослав Петров. Той бе категоричен, че държавата е ангажирана с трайното решаването на проблема.