/ obladmin pleven
Комисия от Областна администрация в състав арх. Трифон Иванов – директор на дирекция „АКРРДС” и Валя Тарова - главен експерт в същата дирекция, заедно с инж.Илиян Банчев - директор дирекция „Обществен ред и сигурност” в община Червен бряг направиха още един оглед на авариралия мост в общината.

Мирослав Петров: Очаквам апликационна форма от кмета на Червен бряг, за да я изпратим в МКБА

В изпълнение на разпореждане на областния управител Мирослав Петров областна администрация има готовност да изготви веднага становище, което ведно с комплектованите от общината документи, информационна форма, проект, КСС и т.н., ще бъде изпратено максимално бързо  към Междуведомствената комисия по бедствия и аварии.

most
obladmin pleven

По време на проверката бяха установени бетонни препятствия в двата края на съоръжението, целта на които е да спират движението на моторни превозни средства по моста. Има постоянно видеонаблюдение.

Мирослав Петров: Ситуацията в Червен бряг е под контрол

От общината увериха комисията, че веднага след поставянето на временна светлинна сигнализация ще бъде възстановено и движението по моста на автомобили до 3 тона.

most
obladmin pleven

„За да бъде укрепен мостът,около компрометираните носещи участъци, ще бъде насипана фракция. Това ще наложи изместване на речното корито чрез отклонение на потока на водата, за да могат да работят екипите.”, обясни инж. Илиан Банчев.

Частично бедствено положение обявиха в Червен бряг заради аварирал мост

Той допусна, че до аварията се е стигнало, защото по моста са преминавали моторни превозни средства надвишаващи допустимия тонаж. Въпросът със свързаността на населените места Горник, Сухаче, Лепица, Чомаковци, град Койнаре и Глава е решен без промяна на трасето.

Пътниците преминават моста пеша и се прекачват от отсрещната му страна на друг автобус на превозвача. По подобен начин се действа и с линейките на болницата при случаи, които не са спешни, поясни Банчев. По думите му, населението е обезпечено със спешна медицинска помощ, полицейска, противопожарна и аварийна защита.

most
obladmin pleven

most
obladmin pleven