/ obladmin pleven
„Чест за мен е, че това значимо събитие стана част от инициативите, реализирани в рамките на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз, които са посветени на Годината на европейското културно наследство.

НУИ "Панайот Пипков"-Плевен отбелязва тържествено 58 г. от създаването си

Избрахме в Плевен фокусът на вниманието да бъде съсредоточен върху Франция.
В следващите няколко дни публиката ще има привилегията да се наслади на виртуозността на едни от най-големите имена във френската китарна школа“. Това каза областният управител Мирослав Петров, приветствайки участниците, гостите и зрителите на Четвъртия международен фестивал на китарата, при откриването му.

guitar fest
obladmin pleven

Той изказа сърдечна благодарност към партньорите на Областна администрация-Плевен, организаторите на този внушителен музикален форум - НУИ-Плевен, читалище „ЛИК-1959“, Сдружение „Изкуството до мен“ и читалище „Съгласие“.

Мирослав Петров отбеляза, че с всяко следващо свое издание Международния фестивал на китарата става все по-мащабен и уверено отстоява своя авторитет. На официалното откриване на форума присъства и заместник-областният управител Татяна Божинова.

guitar fest
obladmin pleven

С рекорден брой участници – 250 от 24 държави на три континента стартира Четвъртото издание на фестивал, отбеляза художественият директор на форума Николай Михайлов. Той отдаде значимото внимание на всички, благодарение на които фестивалът поддържа такъв висок имидж и професионално ниво.

guitar fest
obladmin pleven

Честта да открият Четвъртия международен фестивал на китарата имаха великолепните музиканти от китарен квартет „Еклис“ – Франция. Концертната програма продължи с изпълнения на миналогодишните победители в конкурса - Никлас Йохансен /Дания/, Филипос Манолудис /Гърция/, Кристияна Стоянова /България/. Публиката възнагради с бурни овации виртуозното майсторство на дуото Атанас Уркузунов- китара /България/ и Мие Огура – флейта /Япония/.

guitar fest
obladmin pleven

Фестивалът включва пет концертни вечери; конкурс в шест категории, разделени на възрастови групи; майсторски класове; уъркшопи; изложение на музикални продукти, представяне на музикални инструменти и лютиери; както и съпътстващи събития: музикална академия, семинар за преподаватели, национално концертно турне с носителите на първа награда от трета и четвърта възрастови групи.

guitar fest
obladmin pleven

guitar fest
obladmin pleven

guitar fest
obladmin pleven

guitar fest
obladmin pleven