Областна администрация-Ловеч се включва в Часът на Земята
Областна администрация-Ловеч се включва в Часът на Земята / archiv.DarikNews

Областна администрация и тази година ще се включи в тазгодишното издание на Часът на Земята - една от най-мащабните акции на WWF, която ще се състои на 23 март, събота от 20:30 ч. Тогава за час ще бъде изгасено осветлението в сградата на администрацията, както и в другите сгради, държавна собственост.

По време на Часът на Земята, хора от целия свят символично изгасят осветлението в домовете си, а знакови сгради в целия свят притъмняват като по този начин се отправя призив за по-устойчиво бъдеще.

За втора поредна година Часът на Земята ще работи с платформата „Аз правя, ти действаш", базирана в YouTube. Платформата дава възможност на хората да споделят своите лични предизвикателства, задавайки въпроса „Какво би направил ти, за да спасиш планетата?". Обещанията, които отправят хората са различни - да посадят дърво, да се откажат от употребата на пластмасови бутилки или да използват енергоспестяващи крушки.

През 2012 г. чрез „Аз правя, ти действаш" 4 млн. души са отправили своите предизвикателства, като по този начин са изразили волята си за по-устойчиво бъдеще и вдъхновили своите общности.

През 2013 г. посланици на инициативата в България отново ще бъдат музикантите Калин Вельов и Михаил Стефанов, финансистът Мартин Заимов, актьорът Юлиан Вергов и Вера Петканчин от Коалиция "За да остане природа в България".