/ НУ „Христо Ботев“-Плевен
На 17 май се навършват 143 години от слизането на Ботевата чета на Козлодуйския бряг - паметно събитие в славната българска история.

Ученици от НУ „Христо Ботев“ с награди от конкурс „Моята математическа задача“

Ученици от клуб „Млади възрожденци“ отдадоха почит на своя патрон и поднесоха цветя пред паметника на Христо Ботев в двора на училището.

НУ „Христо Ботев“-Плевен

В зала „Катя Попова“ гостите на празника посрещна фанфарния духов оркестър при училището. С „Ботев марш“ започна тържествената част. Цветелин Горанов – директор на НУ „Христо Ботев“ поздрави учениците за светлия празник, пожела им с гордост да носят името „ботевци“ и да прославят своето училище.

Второкласничка от НУ „Христо Ботев“ стана победител във финала на "Буквоплет"

Той награди и специално поздрави Кристина Манчева - ученичка от 2 клас спечеленото първо място в Националното състезание по правоговор и правопис на български език БУКВОПЛЕТ.

Интересна програма с песни и стихове подготвиха учениците от 3 клас. Те рецитираха стихове от Ботев и за Ботев.

НУ „Христо Ботев“-Плевен

Дивна Петрова изпълни песен по стихотворението на Ботев „Хаджи Димитър“, а в дует с Валентин Христов изпълниха народни песни. Инж. д-р Богдан Милчев – председател на УС на ИПБ поздрави г-н Цветелин Горанов, учителите и учениците на НУ „Христо Ботев“ по повод празника.

НУ „Христо Ботев“-Плевен

Почетен знак за принос към безопасността на движението по пътищата в България получиха Цветелин Горанов - директор на НУ „Христо Ботев“ и Албена Тотева – началник на РУО-Плевен.

Директорът на музей „Васил Левски“ в Карлово гостува в НУ "Христо Ботев" (СНИМКИ)

Награждаването започна с песни и съвети за безопасността на пътя, подготвени от учениците от 2 клас.

НУ „Христо Ботев“-Плевен

Бяха наградени 50 участници в олимпиадата за 7 клас, а наградите бяха осигурени от I&G BROKERS. Допълнителни награди получиха и ученици, които отговориха на интересни въпроси, свързани с безопасността на пътя.

НУ „Христо Ботев“-Плевен