Над 166 000 лв. икономисаха по публично-инвестиционната програма в Ловешка област
Над 166 000 лв. икономисаха по публично-инвестиционната програма в Ловешка област / dariknews

166 242 лв. са икономисани в Ловешка област след провеждане на обществените поръчки по публично-инвестиционната програма на правителството „Растеж и развитие на регионите". Това става ясно от доклад на областната администрация в Ловеч до министъра на финансите доц. Петър Чобанов, информират от пресцентъра на губернатора.

Най-голяма икономия на средства е осъществена при процедурата по обществена поръчка на проекта в Троян за подобряването на уличните и тротоарни мрежи и подобряването на инфраструктурата на планинския град. Близо 14 хил. лв. са спестени от процедурата за водопреносната мрежа в ловешкото село Малиново. 7000 лв. е икономията по проекта за довеждащия колектор в кв. „Продимчец" От 26 май за Малиново има сключен договор с изпълнител за строително-монтажните работи на стойност 972 243 лв.

Финализирана е и процедурата по избор на изпълнител за канализацията и довеждащ колектор към нея в ловешкия квартал Продимчец. Там проектът е на стойност 899 033 лв., като тече 10-дневен срок за обжалване пред Комисията за защита на конкуренцията.

Общо девет от 11 процедури по избор на изпълнител за проектите в Ловешко са в ход. Те трябва да приключат до дни, за да може реализацията им да бъде факт до края на 2014 г.