Музей „Земята и хората гостува с минерали в Ловеч
Музей „Земята и хората гостува с минерали в Ловеч / archiv.DarikNews

Изложба „Минералите - неувяхващите цветя на природата" ще бъде открита днес от 17М30 часа в Ловеч. Експозицията е на Националния музей „Земята и хората". Тя ще бъде на разположение за посещение в изложбена зала „Покрит мост" на Регионалния исторически музей в Ловеч.

До края на май музеят предвижда още няколко прояви, съобщиха от там. „Нов живот на старите радиоапарати" е една интересна изложба, която може да бъде видяна в музейната сбирка „Минерали и минерални суровини - Васил и Атанас Атанасови". На откриването й на 8 май от 17:30 часа ще има и разговор с колекционера Кирил Петров, дарил експонатите на музея.

На 9 май авторката Дора Петрова ще представи своите работи в изложба, именувана „Гобленът е изкуство". Откриването е в 17:30 часа в изложбена зала „Покрит мост".

И тази година Регионалният исторически музей в Ловеч ще се включи в международната инициатива „Нощ в музея". На 19 май от 13:00 часа в кв. „Вароша" ще бъде разположена „Улица на занаятите". Тя ще започва от художествената галерия и ще продължава до църквата „Св. Богородица". На нея занаятчии, художници и организации ще демонстрират своите произведения.