Мост пропадна под бетоновоз в Рибарица-шофьорът оцеля
Мост пропадна под бетоновоз в Рибарица-шофьорът оцеля / lovech.press

Мост пропадна под бетоновоз в Рибарица-шофьорът оцеля

 

На 4 април в 09:45 часа в ОУПБЗН-Ловеч е подаден сигнал по линия на тел. 112 за пропаднал мост в село Рибарица, община Тетевен. На място са изпратени екипи от РС ПБЗН от Тетевен и Ябланица и спасителен екип от ОУПБЗН от групата за спасителни дейности.

Инцидентът е станал при превозване на бетон от бетоновоз, марка „Мерцедес", със софийска регистрация. Мостът е на четвъртокласен път, свързващ махала Даковото с третокласния път за Тетевен. По информация от кмета на общината, съоръжението е на 60 години, а дерето е дълбоко около 10 м., бреговете са стръмни и е трудно изваждането на автомобила.

Мост пропадна под бетоновоз в Рибарицашофьорът оцеля
netinfo

Освен шофьорът на тежкотоварната кола други пострадали няма. 41-годишният Христо Христов е бил затиснат в кабината, но е освободен от спасителните екипи, като се е наложило да се реже част от нея. Той е прегледан от екип на Спешна помощ и установено, че има травма на мускулите и сухожилията в тазобедрените стави и бедрото. Настанен е за наблюдение в Хирургично отделение на МБАЛ - Тетевен. Лекарите са категорични, че шофьорът няма счупвания и до момента не е пожелал да бъде транспортиран до друго лечебно заведение. Това поясни д-р Татяна Ганчева, директор на Центъра за спешна помощ в Ловеч.


Бетоновозът е с тегло от около 28 тона, от които 8 т. е бетонът. Има обходен път за живеещите в квартала.
На мястото на инцидента сутринта незабавно замина областният управител Ваня Събчева. Там бе и кметът на общината Милен Милев, както и спасителни и пожарни екипи, и представители на фирмата, собственик на бетоновоза.

Обсъдени са вариантите за възстановяване на моста и осигуряване на транспорта от махала Даковото. В момента са правят опити да бъде изваден автомобилът от дерето. Спасителните екипи изрязват част от металния парапет на моста, за да се осигури достъп на техниката за извличане.

Областният управител Ваня Събчева е останала на място, докато теренът не бъде напълно обезопасен и е разговаряла с кмета на общината за мерките, които трябва бъдат предприети.

Мост пропадна под бетоновоз в Рибарицашофьорът оцеля
netinfo

"Очаквам по най-бързия начин да получа мотивирано искане от общината с експертиза и количествено-стойностна сметка, за да дам незабавно положително становище и документите да бъдат изпратени в най-кратък срок до Междуведомствената комисия", коментира Събчева.