Метал, неон, кожа и нестандартни материали в 57-я Парад на модата
Метал, неон, кожа и нестандартни материали в 57-я Парад на модата / archive.dariknews

С 200 нови тоалета, създадени от 15 изявени дизайнери от страната специално за шоуто, „Парад на модата - 2013" отбелязва своето 57-мо издание. Това сподели пред журналисти в пресклуба на БТА Георги Ангелов - режисьор и създател на модното шоу.

„Никога безлични или просто прилични, а различни, но не безразлични, защото визията на жената днес определя, какъв ще бъде светът утре". Такова е логото на колекцията на дебютанта в зимното издание на "Парад на модата-2013", Марта Мешинска от Плевен.
В нейната колекция публиката ще види модели, представящи модерно облекло, създадено от рециклирани материали и в синхрон със забързания ритъм на живот на съвременната жена.

В "Парад на модата-2013", който ще се състои на 15 декември от 19:00 часа в ДКТ"Иван Радоев" ще бъдат представени и бижута на Мария Църкова от Плевен, заедно с колекцията на Иван Радлов от София, както и бижута на модно студио „Мили-арт" - Милена Христова от Видин в рокерската и официална колекция на на Светла Димитрова.

Иван Радлов е един друг дебют на плевенска сцена. Той е участвал в различни телевизионни реалити формати като е автор на сценичните костюми на всички участници в "Dancing stars". Той ще доведе и атрактивни танцьори - специално за модното шоу - издаде Георги Ангелов.

„Визията на един народ определя неговото икономическо състояние и култура, защото начинът на обличане е културата на една нация" е едно от посланията на шоу-спектакъла, каза Жоро Ангелов.
Пинк Флойд, Аеросмит, Челентано, Шърли Беси, „Притурила се е планината" оформят част от музикалната картина на фона на която ще премине спектакълът, в който участие ще вземат и поп изпълнители.

15 декември - неделя, 19:00 часа - ДКТ"Иван Радоев".