Любомир Петков: Безпокоя се от зачестяващите прояви на нетолерантност
Любомир Петков: Безпокоя се от зачестяващите прояви на нетолерантност / netinfo
"Изразявам сериозно безпокойство от зачестяващите прояви на нетолерантност в предизборната кампания за Местни избори 2007 в Плевен. Демократичният процес се основава не само на свободата на словото, но и на зачитането на човешкото достойнство. Очевидно част от предизборните щабове в Плевен не разбират това.

Нецензурните текстове върху печатните агитационни материали на кандидатите, грубият език в интернет пространството, публично отправените недоказани обвинения и квалификации в медиите, тиражираните анонимни листовки са проява на лош вкус и на ниска политическа култура.

Остро се противопоставям на такъв тип поведение, не само заради това, че сме потърпевши като участници в кампанията, а и заради потребността от цивилизован дебат, какъвто гражданите на Плевен заслужават.

Хората, които изпълняват подобни политически поръчки, за мен без съмнение не принадлежат към гражданското общество, а техните подбудители заслужават тежката присъда на избирателите на 28 октомври.

Надявам се, че и нашите опоненти разграничават политическото противопоставяне от охулването и личните обиди и нападки.

Очаквам в оставащите дни до края на кампанията всички политически сили и кандидати да се убедят, че избори не се печелят със злоупотреба с власт и позиции, с безпринципен натиск върху Общинската избирателна комисия, с толериране на недемократични практики като купуването на гласове и други подобни манипулации.

Нека не забравяме, че накрая на предизборното състезание ще има победители и победени, но общ дълг на сериозните политически сили е да съхранят достойнството на всички".

Любомир Петков:

председател на Предизборния щаб на БСП