/ dariknews.bg
От Регионалната библиотека „Проф. Беню Цонев” в Ловеч подготвят Алманаха за детско творчество „Пъстра дъга” и канят за участие в него всички талантливи ученици и техните преподаватели от община Ловеч, които са спечелили награди в национални и международни конкурси и състезания през 2017 г.

Целта на изданието е да популяризира успехите на младите таланти и техните учители в дадена област през 2017 г. и да мотивира децата и учениците да развиват своите дарования. В Алманаха за детско творчество „Пъстра дъга” може да се включват ученици, спечелили престижни награди през 2017 г. от международни и национални конкурси и състезания в областите литература, изобразително изкуство, музика, танцово изкуство и наука.

Срокът за изпращане на материалите е 20 ноември на адрес detski_almanah@abv.bg, като пълният пакет с информация включва: трите имена на детето, ръководител, училище, сканирани снимки на наградата и ученика, областта, в която се изявява.

Детският алманах се издава от Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ в навечерието на коледно-новогодишните празници. Инициативата за изданието е на постоянната комисия по образование, наука, култура, младежта и децата към общинския съвет. Алманахът е включен в ежегодния Календар на културните събития на община Ловеч.