Коледна акция „Купи и дари организират млади ротарианци
Коледна акция „Купи и дари организират млади ротарианци / dariknews.archive

На 15 и 16-ти декември в Плевен ще се проведе Коледна благотворителна дарителска кампания с цел набиране на хранителни продукти за деца в неравностойно положение в домовете за деца в Област Плевен. За инициативата, която се организира за първи път преди Коледа съобщи д-р Гурприйт Синг Вариаах /Д-р Гуру/, Президент на Ротаракт Клуб Плевен.

Ротаракт Клуб Плевен досега е провел 8 национални Великденски кампании за набиране на хранителни продукти за малчугани в неравностойно положение. Кампанията ще премине под мотото „Купи и дари". В нея ще участват представители на Ротаракт и Интеракт - Плевен в магазините „Фантазия" на бул. „Христо Ботев" и в "Панорама мол", както и в магазин „Кауфланд" на бул. "Гренадирска".

Кампанията ще се провежда на 15 и 16 декември от 17:00 до 19:00 ч. Младежи от двете организации ще раздават флаери и приканват хората да купуват продукти. Даренията ще зарадват за Коледните празници деца от домовете в Плевенска област, се казва в призива за благотворителност.

Препоръчителните продукти за даряване са консервирани храни, боб, леща, ориз, юфка, лютеница, пастет, солети, ядки, компоти, шоколади и бисквити, вафли, натурални сокове, сушени плодове. Събраните по време на акцията продукти, ще бъдат предадени на децата преди Рождество Христово.