/ dariknews.archive
Даровити спортисти, постигнали високи резултати, бяха наградени от кмета на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева, съобщават от пресцентъра й. Отличията – еднократно финансово подпомагане и грамоти, връчиха градоначалникът и заместникът й Свилен Русинов.

„Винаги ми е било изключително приятно да награждавам нашите даровити деца, независимо в каква област се развиват. Днес отличия за своя труд ще получат петима представители на тетевенския спорт, които са доказали своите качества и умения многократно“, каза д-р Бояджиева.

Тя допълни, че ангажирането на подрастващите с образованието, спортуването и здравословния начин на живот е сред основните приоритети на местната власт. „С тези награди целим да покажем, че положените усилия винаги получават своята отплата, а по този начин и да стимулираме младите активно да участват, да се развиват и показват своя потенциал в областта, в която са най-добри“, каза още кметът.

Зам.-кметът Свилен Русинов също поздрави момчетата и им каза, че очаква още успехи и медали от тях. Награди получиха Валери Алексиев, Камен Петров, Генади Севдалинов, Орхан Юсеин и Асен Асенов за престижните им класирания от спортни състезания в разделите борба и бокс.