И Регионална дирекция Социално подпомагане Плевен с нов шеф
И Регионална дирекция Социално подпомагане Плевен с нов шеф / личен архив
И Регионална дирекция "Социално подпомагане" Плевен с нов шеф
31317
И Регионална дирекция "Социално подпомагане" Плевен с нов шеф
  • И Регионална дирекция "Социално подпомагане" Плевен с нов шеф

Регионалната дирекция "Социално подпомагане" Плевен има нов директор от 19 юли. Вацка Хорозова е заела поста след спечелването на конкурс, обявен от Агенция "Социално подпомагане". Пред комисия от агенцията тя е защитила своя концепция за развитието на услугите, предоставяни на хора с физически и интелектуални увреждания и тяхната интеграция.

Вацка Хорозова работи в сферата на социалните услуги през последните 10 години. Трудовата й кариера е започнала през 2000 г. като възпитател в Дома за деца и младежи с умствена изостаналост в село Борислав, от 2001 г. до 2007г. е директор на същото социално заведение, което е прместено в село Згалево. От началото на 2008 г. до настоящия момент е изпълнявала длъжността старши експерт "Социални дейности образование, култура и младежки дейности" в Община Пордим.

Вацка Хрозова поясни, че основните насоки на работата й ще са свързани с промяната на нагласата на обществото по отношение на лицата с увреждания. Според нея, крайно време е да се погледне на тях като на равни, а не да се третират като хора трета ръка. Новият директор обеща съдействие и при реализацията на проекти, свързани с осигурявнето на достъпна среда за хората с увреждания в Област Плевен. Подробности чуйте в прикачения файл...