Гражданска защита ще учи хора с увреждания по Азбука на оцеляването
Гражданска защита ще учи хора с увреждания по Азбука на оцеляването / netinfo

Седмица на оцеляването, насочена към хората с увреждания, ще се проведе в Плевен от днес до 10 ноември. Това съобщи за Дарик Снежинка Нешева, главен инспектор по подготовката на населението в ТД “Гражданска защита” в града. Инициативата е част от реализацията на проекта “Азбука на оцеляването” на Министерството на извънредните ситуации, който е планиран за времето от 3 ноември до 3 декември тази година.

Целта на мероприятието е хората с увреждания и тези, които се грижат за тях, да получат необходимата им информация по всички теми за адекватно поведение в кризисна ситуация. Днес от 10.00 часа специалистите от “Гражданска защита” ще се срещнат с хората с увреждания в клуба на бул. “Скобелев”№20, а на 5 ноември от 14.00 часа ще са в клуба на пенсионера в район “Дружба”.

За 6 ноември са предвидени две срещи - от 11.00 часа в читалище “Христо Ботев” в Коиловци и от 17.00 часа в Дневния център за деца и младежи с интелектуални и физически затруднения в Плевен. Специалистите ще посетят и клуба на слепите на ул. “Гренадерска”№ 30 на 10 ноември от 10.30 часа.