123
123 / obshtina levski
На 18-ти юли град Левски отпразнува 182 години от рождението на великия син на България Васил Левски, 74 години от обявяването на селището за град, селище, което повече от век 121 години, живее с името на достойния син на България –Левски. В знак на почит и признателност към живота и делото на Апостола на Свободата град Левски празнува надеждата за светло бъдеще на децата си.

123
obshtina levski

На тържествена церемония бяха издигнати знамената на Р България и град Левски. Официални гости на празника на град Левски бяха Негово Високо преосвещенство Великотърновския митрополит Григорий, Генералният консул на Русия в Русе - н.пр. Андрей Громов, инж. Емануил Манолов –кмет на община Павликени, Люба Петрова от община Никопол, кметове на кметства ,представители на държавни и общински служби и директори на детски градини и училища.

123
obshtina levski

Негово Високо преосвещенство Великотърновския митрополит Григорий,приветства кмета на община Левски Любка Александрова ,домакин на празника, всички жители и гости и отслужи молебен за здраве и благоденствие ,защото такива градове трябва да се въздигат във вярата и силата за развитие.С молебен бе отдадена почит и на патрона на нашето отечество йеродякон Игнатий – Васил Левски. Благослови всички на празника.
Кметът на община Левски Любка Александрова честити празника на всички:
„ …Ние  левчалии  повече от век пречупваме и минало, ежедневие и бъдеще през неговото свято име - Левски. Това е нашата благословия да се чувстваме част от него, а него да чувстваме ,като част от нас. Словото му, делата му и неговата всеотдайност и саможертва ни вдъхновяват когато сме устремени да изпълним дълга си на хора и българи, но и ни приземяват, когато се прекалено възгордеем от скромните си постижения. Неговият пример укрепва вярата ни ,дава самочувствие и надежда, че сме на прав път стремейки се да приличаме на него в живота си. Васил Левски е истинската българска мяра за живот с достойнство и смисъл. ”Родното място винаги е част от живота на всеки и формира личността ,каза още  Александрова и подчерта, че постигнатото е плод на обединените усилия на предците и ние сме длъжни да дадем най-доброто от себе си за да пребъде, наследниците ни да живеят тук и се гордеят ,че живеят в града с името Левски.

123
obshtina levski

Жителите и гостите на град Левски поздрави и председателят на ОбС Левски Дочко Дочев като каза, че нашите предци са работили Левски да расте и се развива и сега е наш ред да го стопанисваме и с труда си да допринасяме за неговия просперитет.Убеден е ,че това може да стане когато всички са заедно и с общи усилия работят за добро бъдеще ,защото съдбата на града е наша отговорност.
Децата на град Левски от детските градини „Слънце и „Локомотив”поздравиха с песни всички за празника .Прозвуча песен за Апостола по текст и музика на нашата съгражданка Мария Нинова.Прозвучаха и песни изпълнени  от талантливата Любена Стоилкова.
Жителите и гостите на празника  изразиха своята почит и признателност към Васил Левски  с гражданско шествие и поднасяне на цвета пред паметника на  Апостола.

123
obshtina levski
 

Президентът на Р България Румен Радев изпрати поздравителен адрес по повод празника на града до кмета на община Левски Любка Александрова и жителите  и гостите на община Левски.Честити празника и приветства усилията на Общината за  по-добър и достоен живот ,за подобряване на инфраструктурата в региона и  изграждането на културен център за съхранение на  паметта за големия български артист Георги Парцалев.

123
obshtina levski

Община Левски получи поздравителни адреси за празника  и от Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, Държавна компания индустриални зони ,полковник Иван Иванов-началник на военно окръжие Плевен, Института за управление на програми и проекти, Синдиката на българските учители , РЗИ- Плевен , Общински съвет Силистра и мн.др.
В празничният концерт тази вечер от  20.00ч. на откритата сцена пред Общината ще участват Георги Николов,Виктория Куприна и Владо Димов-Влади. /Пресцентър - Община Левски/