OSSE
OSSE / NOVA
Движение България на гражданите призовава българското правителство да предложи и прокара обща европейска позиция, съгласно която Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа да  подпомогне организацията и да извърши наблюдението на изборите, като по този начин да бъде гарант за излъчване на легитимна президентска власт във Венецуела. 

ДБГ счита, че единственото решение на кризата във Венецуела е провеждането на свободни и демократични избори за президент. Съпроводеният с манипулации вот в полза на Никола Мадуро преди няколко месеца само удължава агонията на латиноамериканската държава, която е в хиперинфлация, недоимък на населението и институционален блокаж. Всичко това води до протести и масово напускане на гражданите от страната, допринасяйки по този начин за увеличаване на световната емигрантска вълна. 

Политическата и икономическата криза във Венецуела са вече проблем на всички държави. Ето защо ДБГ смята за напълно неуместно мереното на „мускули“ между българския президент и премиер, както и разноговоренето на официалните институции по отношение на престъпленията на левия диктаторски режим в една от най-богатите на петрол страни. 

ДБГ твърдо заявява, че на виновниците за институционалната разруха и дълбоката корупцията, в която е потънала латиноамериканската държава, трябва да бъде потърсена отговорност от международната общност.