Д.Бобева за новите мощности: Нека видим статистиката - аз вярвам на числата
Д.Бобева за новите мощности: Нека видим статистиката - аз вярвам на числата / dariknews

От поисканите от кметовете и областни упрвители 1,35 млн лева за третиране срещу комари за цялото дунавско крайбрежие на страната, правителството ще отпусне 800 000 лв. - толкова, колкото е била сумата и за миналата година. Това съобщи при посещението си в Плевен вицепремиерът Даниела Бобева. „Областният управител и народните ни представители от Плевен ми поставиха въпроса за проблема с комарите в региона, но нека да се простираме според чергата си", обясни тя и припомни необходимостта, пръскането да става едновременно и то от двете страни на река Дунав, с оглед ефективността от тази дейност.

Относно първата копка, стартираща изграждането на нови мощности в Плевен, Даниела Бобева коментира: „Работи се по доста проекти, но аз ще повярвам, когато видя статистиката. Аз вярвам на числа, защото просто съм икономист". Тя допълни, че когато в статистиката излязат реалните инвестиции и работни места, би се успокоила. „До тогава работим за всяко едно работно място, за всеки един малък проект, където един или двама назначени хора са важни".

Вицепремиерът по икономическите въпроси обясни, че целта на срещата й в Плевен е да запознае бизнеса и хоратa в Плевен с последните решения на Правителството и Народното събрание, които са от особена важност за бизнеса. „Искам да разясня ползите от тези решения и да обърна внимание на мерките, които сме взели за общините с висока безработица, защото в Плевенска област има доста общини с ниво на безработицата, над средната за страната и за съжаление в нито една от тези общини не са се възползвали от преференциите по отношение на осигуровки, безплатно обучение на работна сила и това е и другата ни задача, да разясним, за какво става дума всъщност.

На 10 май ще се проведе заседание на Министерския съвет в Ловеч.