/ НУ "Христо Ботев"-Плевен
На 2 май в НУ „Христо Ботев“ се проведе финалното градско ученическо състезание по правоговор и правопис на български език за второкласници БУКВОПЛЕТ 2019 г.

Ученици от НУ „Христо Ботев“ участваха в „Гергьовски люлки“ – 2019

Форматът БУКВОПЛЕТ е създаден от Лайънс клуб Русе - Север, като от миналата година се превръща в национална кампания и се провежда в много градове в България.

Ивет Горанова гостува в НУ "Христо Ботев" (СНИМКИ)

За първи път тази година състезанието се организира и в Плевен от Лайънс клуб Огледало. Мариета Павлова - президент на Лайънс клуб Плевен Огледало приветства всички гости и най-вече участниците и им пожела успех.

НУ "Христо Ботев"-Плевен

Гости на състезанието бяха Татяна Божинова - заместник областен управител на Област Плевен, Анастас Балабанов – чарт президент на Лайънс клуб Плевен, Виолета Василева – старши експерт за обучението в начален етап, РУО-Плевен, Цветелин Горанов - директор на НУ „Христо Ботев“ - училището домакин на финалния градски кръг, Весела Йотова – директор на НУ „Патриарх Евтимий“, Диана Димитрова - директор на НУ „Единство“, учители и родители.

НУ "Христо Ботев"-Плевен

В състезанието участваха 28 финалисти от 4 училища, класирани на вътрешния училищен кръг. Нелеката задача да следи правилното изпълнение на задачите и да излъчи победител имаше жури с председател Петя Василева - управител на образователен център „Комлед“, магистър по английска и българска филология с над 30-годишна преподавателска практика, заместник председател на Общински съвет-Плевен, председател на комисията по култура и член на комисията по образование; Боряна Генова – учител по български език и Теменужка Ришовска - учител по български език.

НУ "Христо Ботев"-Плевен

След оспорвана надпревара и трудните три кръга, бяха излъчени и победителите. На първо място беше класирана Кристина Манчева, а на второ - Виктория Андронова – ученички от НУ „Христо Ботев“. Те ще имат честта да представят град Плевен на националното състезание в Русе, което ще се проведе на 12 май.

НУ "Христо Ботев"-Плевен

НУ "Христо Ботев"-Плевен

НУ "Христо Ботев"-Плевен

НУ "Христо Ботев"-Плевен

НУ "Христо Ботев"-Плевен