/ НУ "Христо Ботев"-Плевен
В НУ „Христо Ботев“-Плевен гостува бронзовата медалистка от световния шампионат - Ивет Горанова. Спечелила е множество първи места на състезания у нас и в чужбина като бронзовият й медал от Световното първенство по олимпийско карате за мъже и жени в категория кумите до 55 килограма е без аналог в спортната история на страната ни.

НУ "Христо Ботев"-Плевен

Тя е първата жена в историята на България, спечелила бронзов медал на 54-то Европейско първенство по олимпийско карате за мъже и жени в Гуадалахара (Испания).
Карате До е спорт, който тушира агресията в подрастващите, учи ги на дисциплина, уважение към по-възрастните, по-знаещите и по-можещите и носи баланс между физическото и психическото у човека.

Отлично представяне на "ботевци" във Великденско математическо състезание (СНИМКИ)

Срещата е инициирана от Цветелин Горанов – директор на НУ „Христо Ботев“ и е във връзка с дългогодишния проект на училището „Спорт и изкуство срещу агресията“.

НУ "Христо Ботев"-Плевен

Пред малките ученици беше представена кратка демонстрация, с която Ивет Горанова обясни колко важен е спортът за здравето. Тя насърчи децата да спортуват и да проявяват воля и упоритост във всяко начинание, да не се предават и да продължават напред, колкото и труден да е пътят, да влагат енергията си в дейности, които им харесват и никога да не се отказват.

Тя поясни, че най-важното за успехите в спорта са постоянство, много труд и сериозна дисциплина.

НУ "Христо Ботев"-Плевен

На срещата в училището Ивет беше придружена от Русалин Русалинов - президент на карате клуб „Петромакс“ и вицепрезидент на Българската национална федерация по карате и от личния си треньор - Ангел Ленков.

НУ "Христо Ботев"-Плевен

НУ "Христо Ботев"-Плевен