rostow
rostow / dariknews.archive
Трето място завоюва футболният отбор на „Спартак“ Плевен – старша възраст в приятелския Международен турнир по футбол, който се проведе в руския град Ростов на Дон. В него участваха отбори от градове, побратимени на града-домакин като Дортмунд, Глазгоу, Льо Ман, Волос, Анталия.
Треньорът на отбора Светослав Бърканичков изказа благодарност към кмета на Плевен и всички, съдействали за изпращането на отбора за състезанията в Ростов на Дон.
„Това беше турнир, в който момчетата показаха, че Плевен е място за такива играчи, които са достойни да представят града“, каза той и добави, че по време на гостуването, домакините са показали на гостите от Плевен стадиона, на който ще се играят срещите в  предстоящото след месец Световно първенство по футбол.
Старши треньорът на футболния „Спартак“ – Плевен Момчил Челестинов описа като уникална атмосферата на мача срещу отбора на „Ереван“, който се е играл на стадион „Динамо“ в Ростов на Дон.
Относно играта срещу сборния отбор на "Ереван", Челестинов добави: "Нашите момчета проявиха героизъм, който заслужава да бъде оценен".

Кметът Георг Спартански припомни подкрепата, която Плевен е оказал с решение за отпускане на 30 000 лева за подготовката и участието на отбора в турнира в Ростов на Дон. Той каза, че в историята остават първите и поздрави всички участници в срещата срещу отбора на "Ереван", в която плевенските футболисти са показали отлични качества. Спартански коментира отборите от другите държави и начина на селекцията им, което доказва успеха на българските футболисти, които са били подготвени за изключително кратко време. „Това е една поука за нас в Плевен - да разчитаме на младите“, допълни Спартански.

Капитанът Владимир Кирилов коментира хода на участията на отбора на „Спартак“ – Плевен – старша възраст като подчерта, че ключова за доброто представяне е била мобилизацията на играчите, както и тяхната сплотеност на терена. За блестящото представяне на отбора говори и връчването на индивидуален приз на Александър Александров за "Най-добър нападател"

rostow
dariknews.archive