/ netinfo
Габровската поетеса Елена Христова ще представи в Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев” - Ловеч, книгата си „Лекарство срещу рак”, съобщават от културната институция. Представянето е на 14 август (вторник) от 17:00 часа в отдел „Заемна”.

Благотворителната вечер в библиотеката е в помощ на болна жена. Авторката дарява средствата от продажбите на сборника си за лечението на Надежда Огойска. Благотворителният жест на Елена Христова (автор на „Болката е началото”, „Червено на вкус”, „Провглеждане” и „Очи на цвят солени”) не е случаен. Най-новата й книга „Лекарство срещу рак” разказва истинска история.

92 живописни миниатюри показва видински художник в Ловеч

Резултат е от личната й кореспонденция с управителката на габровското издателство „Екс-Прес” – Яна Максимова, през последната година от живота й. 8-годишното им приятелство ги прави изключително близки, двете се чувстват като сестри. А самата Яна пророчески подсказва, че разменените им писма след време ще се превърнат в книга.

Елена Христова е родена в Габрово през 1975 г. Завършва „Българска филология” във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ и започва работа като журналист. От 2000 до 2003 г. работи като тв журналист в севлиевски канал. От 2006 г. е главен експерт „Култура“ в община Габрово.