bdenie
bdenie / dariknews.archive
На 8 октомври в 19:30 часа пред храм „Свети Николай“ в центъра на Плевен се събраха хора, за да изразят със запалени свещи и цветя своето отношение и съпричастност по повод случая с убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе. Бдение в памет нa журналистката под надслов “Да запалим свещ за Вики“ се проведе същата вечер от 18:30 часа пред Паметника на свободата в Русе, на пл. "Св. Неделя" в София, във Видин пред църквата "Свети Димитър" и в центъра на Силистра.

Разследващите органи все още нямат заподозрян за убийството на 30-годишната журналистка от Русе Виктория Маринова. Към момента се работи по няколко версии, които включват престъплението да е извършено както от психично болен човек, така и планирано действие с личен мотив.
Макар и малко вероятна, разследващите полицаи не изключват възможността, убийството на Виктория Маринова да е свързано с нейната работа.
Виктория Маринова беше убита по изключително брутален начин, като преди това е била изнасилена, в събота на обяд. Тялото й беше намерено на крайбрежната алея в Русе - под тенискортовете в Парка на младежта, където тя е отишла за да тича.