pohod
pohod / dariknews
В пресклуба на БТА в Плевен Емил Гашев, който е кмет на село Тотлебен представи предстоящия в края на тази седмица Трети поход под надслов “Да слезем от колите и да повървим пеша“.
„Искаме да пропагандираме здравословния начин като при това, хората да се сближат, изминавайки разстоянието от около 25 километра заедно“, каза Гешев.
Един от хората, които подкрепят финансово похода, Радостин Ангелов информира, че за пореден път броят на заявилите желание за участие в похода “Да слезем от колите и да повървим пеша“ се увеличава чувствително като този път те са вече около 200. Сред тях освен от Плевен има хора от Пловдив и София.
Традиционно от полицията ще бъдат осигурени патрулки, които тази година ще са три като заедно с походниците ще се придвижва и лекар. Най възрастният участник в похода ще е на възраст над 80 години, като се очаква да се включат и 3-4 годишни деца, заедно с родителите си.
Походът ще тръгне в 9:00 часа сутринта на 6-ти октомври – събота от изхода на Плевен за Русе – при Кожухарската чешма, но участниците ще трябва да са там половин час по-рано, за да получат наставления и някои консумативи. 

Кметът на село Тотлебен и участниците в срещата с медиите описаха някои особености на селото, които го правят привлекателно, благодарение на което в него вече живеят хора от Испания, Великобритания и Дания. Към интернетя и хубавото осветление в селото, те добавиха и наличието в близост на язовир, който се зарибява  за спортен риболов от местно сдружение, създадено по инициатива на кмета Емил Гашев.
Маршрутът на похода е дълъг 25 км., изминава се за около 5 часа, а в селото участниците ще бъдат посрещнати от забавна програма, изпълнена с изненади.
за връщането на участниците в събитието е осигурен транспорт.