16 са пострадалите край Микре-жена в тежко състояние е в Неврохирургията в Плевен
16 са пострадалите край Микре-жена в тежко състояние е в Неврохирургията в Плевен / dariknews.archive

16 са пострадалите, които екипите на Центъра за спешна медицинска помощ и частни автомобили на пътуващите по пътя София-Варна са докарали в ловешката болница. Всички те са от автобуса със служители на община Лясковец.

Трима от ранените са в по-леко състояние, но една от пациентките вече е транспортирана в неврохирургичната клиника в Плевен, съобщи за Дарик директорът на болницата д-р Татяна Ганчева. Жената е с тежка черепно-мозъчна травма, освен това ще се наложи едната й ръка да бъде ампутирана, тъй като меките тъкани са сериозно засегнати.

Останалите пострадали са с комбинирани травми. Събран е консулт от различни специалисти, назначени са скенер и рентгенографии. След като преминат изследванията, ще се разбере дали още някой от тях трябва да бъде преведен в плевенската неврохирургична клиника, каза още д-р Татяна Ганчева. По думите й засега хората са контактни, но дали има опасност за живота им, ще стане ясно след изследванията.

Причините за тежката катастрофа се разследват. И към този момент продължават да се правят полицейски огледи, пътят е затворен, има обходен маршрут. По информация от пресцентъра на Областната дирекция на МВР челният сблъсък е между автобус Шкода Лиаз и Мицубиши със софийска регистрация. След удара на място са починали шофьорът на рейса и пътник в него и жена от леката кола. Инцидентът е станал на главния път София-Варна между селата Микре и Голец. Сигналът е подаден в 9.40.

Хората от община Лясковец, които не са пострадали, ще бъдат приютени в община Ловеч, съобщиха междувременно от там. Целият автомобилен състав на администрацията е изпратен към Микре, за да транспортира служителите тук. Кметът на Ловеч Корнелия Маринова в телефонен разговор с колегата си от Лясковец д-р Ивелина Гецова е обещала пълна подкрепа в този тежък момент. Заради инцидента бе прекратена за половин час редовната сесия на ловешкия общинския съвет.