Възстановяват подкопан мост при село Боровци, който е блокирал единия му вход
Община Берковица получи от държавата 2 160 000 лева за възстановяване на щети от наводненията през юни.

Това съобщи кметът Радослав Найденов. Най-голямата част от сумата - 1,8 милиона лева е за възстановяване на подкопан от дъждовете мост над река Бързия при входа на село Боровци. Въпросният мост е единият от двата възможни входа в селото.

Откриха дарителската сметка за справяне с щетите след наводнението в Берковица (СНИМКИ)

"В момента той е блокиран и целият трафик преминава през другия вход, което налага обход и удължаване на пътя", поясни Найденов. Останалата част от сумата е за неотложни възстановителни работи, които са направени по време на наводненията през юни.

На три пъти тогава в Берковица за кратко паднаха поройни дъждове, в някои участъци от града приливната вълна достигна два метра, като водата носеше части от уличната настилка, контейнери за смет, пейки и дори автомобили.

Много от пострадалите семейства получиха помощ от държавата и Общината, но на повечето места инфраструктурата още не е възстановена.

След потопа в Берковица: Втори ден продължава борбата с щетите

"Отпуснатите сега суми са първите, които община Берковица получава по своите искания, направени преди около четири месеца и подкрепени от Областната управа в Монтана", посочи кметът.
Цветомир Цветков, БТА