/ iStock/Getty Images
Два микробуса, собственост на приюта за бедни хора на отец Иван в село Якимово, са били откраднати в нощта на 16 срещу 17 август, съобщиха от ОД на МВР в Монтана.

Двата автомобила са били паркирани пред една от къщите от приюта в селото и са били използвани за снабдяване с провизии. За по-малко от 48 часа криминалистите от участъка в Якимово са открили двата микробуса, като единият марка "Фиат" бил паркиран в частен имот на 55-годишен мъж в село Мърчево в община Бойчиновци и бил без липси, а другият "Фолксваген Lt" е открит разглобен на части в имот на 29-годишен мъж в село Владимирово, община Бойчиновци.

В Монтана слагат повече камери заради вандалските прояви

Крадците са установени и задържани. Те са двама братя на 21 и 26 години от село Якимово. В хода на разследването е установено, че малко преди това 26-годишният е откраднал от приюта на отец Иван в Якимово двумесечно теле и тракторна косачка. Те са намерени в двора на 57-годишен мъж в село Мърчево и са върнати на приюта.

Разследването на престъпната дейност на двамата братя продължава, срещу тях е образувано досъдебно производство, съобщиха от полицейската дирекция в Монтана.
БТА