Задържаха двама мъже с голямо количество наркотици в Ловеч, съобщиха от полицията.

След спецакция: Иззеха 557 растения коноп в Козлодуй

На 21 юни служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" са извършили проверка на търговски обект в града, където са открили и иззели  стъклено шише с кристалообразно вещество, което при тестване с полеви тест е реагирало на метамфетамин.

Задържан е 37-годишен мъж, който работи там, а в хода на последвалото претърсване в дома му са открити 6 пликчета и стъклено шише съдържащи кристалообразно вещество, реагирало отнова на метамфетамин при направен полеви тест, както и хартиен плик с кристалобразно вещество реагиращо на кетамин, всичко с тегло около 180 грама.

В близост до сградата криминалисти са установили 36-годишен, като при извършен му личен обиск са открили  стъклено бурканче със суха зелена тревиста маса – канабис, с тегло около 200 грама и стъклен флакон с 0.5 грама метамфетамин.

След спецакция в София: Разкриха домашна оранжерия с марихуана

При последвало претърсване на адрес обитаван от 36-годишния мъж, криминалистите са открили суха зелена тревиста маса, с тегло около 100 грама, която при тестване е реагирала на канабис.

По случая са образувани две досъдебни производства и работата продължава под наблюдението на Районната прокуратура в Ловеч.