В имота на задържания са открити наркотични растения
Задържаха мъж в момент на сделка с наркотици в Силистренско, съобщиха от МВР.

Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотични вещества, е проведена от служители на сектор „Криминална полиция“ при Районно-Силистра.

След спецакция в София: Разкриха домашна оранжерия с марихуана

След предварителна оперативна работа и прецизно планиране около 18:30 часа в таванско помещение в областния град в момент на сделка с дрога е задържан 41-годишен, известен с подобни прояви, включително и осъждан за аналогични престъпления.

У него са намерени и иззети 26,5 грама суха листна маса, идентифицирана с полеви наркотест като канабис. При последвалите процесуално-следствени действия в имот в село Сребърна, собственост на мъжа, криминалистите открили и иззели 10 грама сух канабис, три електронни везни, съдове и препарати за разсаждане и отглеждане на растения.

Иззети са и три телефона, собственост на задържания. В двора на имота сред пчелин полицейските служители намерили и 20 саксии със засадени растения от хибриден сорт канабис в различен стадий на растеж.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа и му е повдигнато обвинение. Разследването на случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

От началото на годината това е третата значима операция на служителите от сектор „Криминална полиция“ при Районно упрвление-Силистра срещу престъпленията, свързани с притежание, разпространение и производство на наркотици.