Арестувани са трима мъже и жена
Арестуваха трима мъже и жена, замесени в престъпления с наркотици в столицата, съобщиха МВР.

В рамките на проведена на 16 юни спецоперация за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества, в района на жк. „Илинден“ са задържани 21-годишна жена и двама мъже - на 37 и 38 години, непосредствено след сделка с наркотици.

Оставиха в ареста турския гражданин, хванат с наркотици за 66 142 лв. в Пловдив

При последвалите обиски и претърсвания в търговски обект, стопанисван от 38-годишния мъж, както и в автомобила му, са открити над 30 топчета тревиста маса. В хода на продължилото разследване криминалистите предприели процесуално-следствени действия и в къща, обитавана от него.

Там те установили пригодена домашна оранжерия за отглеждане на марихуана, оборудвана с лампи, влагомери, въздуховоди. Намерени и иззети са около 100 саксии със засадени растения, достигнали фаза на растеж около 1.20 м, почти 1.5 кг суха тревиста маса, семена за засаждане, множество пликчета тип спейсбек, електронни везни  и тефтер със саморъчни записки.

На място е задържан и 47-годишен мъж. Работа по случая продължава, в процес на изясняване е ролята на  четиримата задържани в престъпната схема. Предстои доклад на събраните материали по образуваното досъдебно производство в прокуратурата.