Оставиха в ареста турския гражданин, хванат с наркотици за 66 142 лв. в Пловдив, съобщиха от съда.

Той е задържан на 6 юни на ул. „Васил Левски“, един от входовете на града, след специализирана полицейска операция. При проверката на управлявания от него автомобил под шофьорската седалка били намерени и иззети две торби с 965 грама хероин.

Задържаха турски гражданин, хванат с наркотици за 66 142 лв. в Пловдив (СНИМКИ)

По-късно, от жилището, което било наето от обвиняемия, били иззети 2972 грама марихуана, а от ползвания от него друга кола - пет пакетчета с 0.563 грама кокаин.

Пловдивският апелативен съд сподели съображенията на първоинстанционния съд за наличие на обосновано предположение за извършване на престъплението от страна на обвиняемия.

МВР

Беше преценено като неприемливо неговото твърдение, че не знаел какви точно предмети се намират в негово владение. Съдът намери, че има опасност от укриване и извършване на престъпление, като се позова на тежкото обвинение и очакваното високо наказание, което би могло да го мотивира да се отклони от наказателно преследване. 

Апелативният съд заключи, че сериозният интензитет на споменатите опасности прави неподходяща претендираната мярка за неотклонение „домашен арест“. Определението е окончателно.
БТА