/ iStock/Getty Images
Ще бъде увеличен интензитетът на проверките в търговските обекти от общинските служители, съвместно с полицията
"В Детското отделение на МБАЛ-Троян се предвижда разкриване на допълнителни легла, които ще са за деца, диагностицирани с коронавирус", заяви кметът на общината Донка Михайлова.

Причината е увеличаващата се заболеваемост, както и разпространението в страната на британския щам на COVID-19, който засяга деца и младежи. По думите на кмета, очаква се и увеличаване на леглата в ковидотделенията, както в МБАЛ, където в момента се лекуват осем пациенти с коронавирус, така и в Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести.

Двама души от персонала на Дом за стори хора в ловешко село са с COVID-19

Там са настанени 37 болни със симптоми на COVID-19, от които 16 са с положителни проби при направените PCR тестове. Свободните легла в белодробната болница са 13, а в многопрофилната - две.

В общината към момента са карантинирани 129 души, от които 78 са с положителни проби. Има петима ученици с коронавирус и деветима - от училищния персонал. В детските градини са диагностицирани двама души от персонала.

"Не се предвижда преустановяване на дейността на социалните услуги, които предоставя общината. Ще бъде увеличен интензитетът на проверките в търговските обекти от общинските служители, съвместно с полицията", посочи още Михайлова.
БТА