/ iStock/Getty Images
Проверка по получен в Областна администрация - Ловеч, сигнал за разбита улица и мост в село Баховица е поискал от Община Ловеч областният управител инж. Светослав Славчев, съобщават от областната администрация.

В сигнала от местен жител се посочва, че улица "Вълчо Петров", по която е преминавала тежката механизация за строителството на автомагистралата, е осеяна с огромни дупки и е невъзможно движението на автомобили по нея, като даже вече има и повредени. В критично състояние е и мостовото съоръжение на входа за селото откъм плевенския път, което е в съседство с въпросната улица, се казва още в сигнала, цитиран от областната администрация.

В него пише още, че ако не се предприемат незабавни мерки, е реална опасността от злополука, тъй като село Баховица е много населено място и ежедневно по моста преминават десетки автомобили.

Сигналът е изпратен по компетентност на Община Ловеч. Областният управител иска да бъде уведомен за установеното при проверката до 23 август, допълват от администрацията.
БТА