/ Агенция „Митници“
1455 литра са открити при други седем проверки в различни частни имоти
Иззеха 700 литра алкохол при нерегистриран казан, съобщиха от Агенция "Митници".

На 23 февруари митническите служители извършват проверка на частен дом в Луковит. Установено е, че в прилежащо помещение към имота е наличен „казан“ за изваряване на етилов алкохол, който не е регистриран като специализиран малък обект за дестилиране.

Агенция „Митници“

В съседно помещение са открити 700 литра течност с вид и мирис на етилов алкохол в различни туби с различна вместимост без документи за заплатен акциз съгласно Закона за акцизите и данъчните складове. Алкохолният продукт е иззет, като по случая се води разследване.

След акция: Иззеха близо половин тон безакцизен алкохол в Разград

В рамките на месец - 18 януари -15 февруари при различни проверки са установили поредица от нарушения на Закона за акцизите и данъчните складове, при които са иззети още 1455 литра алкохол без заплатен акциз.

Вследствие на извършените митнически проверки е задържано и едно съоръжение за изваряване на етилов алкохол. По случаите са образувани две досъдебни производства и са съставени седем акта за установяване на административни нарушения. 

Общото количество на задържания от началото на годината наливен алкохол без документи за платен акциз надминава 2300 литра.