/ Агенция "Митници"
Митничари от сектори Оперативен контрол на Свищов задържаха 1068 литра алкохол при четири проверки в областите Плевен, Велико Търново и Разград, съобщиха от Агенция "Митници".

Иззеха 436 литра контрабанден алкохол в Силистренско и Ловешко (СНИМКИ)

По метода анализ на риска е направена селекция на различни обекти, в които се предполага, че се произвежда и съхранява алкохол без документи за начислен, обезпечен или заплатен акциз.

В периода 18-28 август митническите инспектори извършват четири проверки, при които са установени 1068 литра етилов алкохол (ракия), както и две дестилационни съоръжения в работен режим.

Агенция "Митници"

Проверени са частни домове, както и стопански постройки, една от които функционираща като казан. Установено е, че в различни по вместимост и вид съдове се съхранява алкохол без необходимите документи съгласно Закона за акцизите и данъчните складове. 

Намерените дестилационни съоръжения, които в момента на проверките са били в работен режим, също не са регистрирани по Закона за акцизите и данъчните складове. Откритият алкохол е задържан и работата по случаите продължава.