/ Агенция "Митници"
Митническите служители откриха 436 литра нелегален алкохол при две проверки в частни домове, съобщиха от Агенция "Митници".

На 29 юни инспектори от сектор „Оперативен контрол Русе“ извършиха проверка в частен имот в селище в района на Община Дулово.

Откриха над 400 литра контрабанден алкохол в Перник и Сандански

При осъществения контрол митническите служители установиха 230 литра безцветна прозрачна течност с мирис на ракия в избено помещение, прилежащо към имота.

За етиловия алкохол собственикът на частния дом не е представил необходимите документи, удостоверяващи плащането, начисляването или обезпечаването на акциз. Течността с мирис на етилов алкохол е иззета, като за случая предстои съставяне на акт за установяване на административно нарушение.

Агенция "Митници"

В същия ден митническите служители от сектор „Оперативен контрол Свищов“ извършиха проверка в частен имот, находящ се в района на Летница.

В хода на контролните действия митническите инспектори констатират съхранението на 206 литра течност с вид и мирис на етилов алкохол, за която не са представени документи за заплатен акциз. Нелегалният алкохол е иззет, като за нарушението предстои да се състави акт.