/ iStock/Getty Images
При проверка на пътнически микробус, пътуващ от Молдова за Турция, митнически служители откриха 121 литра водка и уиски без български акцизен бандерол, съобщиха от Агенция "Митници".

На 22 март в района на ГКПП "Дунав мост"-Русе е извършена проверка на превозно средство с водач - молдовски гражданин и пет пътника.

Откриха голямо количество алкохол и цигари на ГКПП „Дунав мост“-Русе, били за сватба

Пътническият микробус е насочен за щателна митническа проверка и пролъчване с мобилна рентгенова система в халето на граничния пункт.

В хода на контролните действия в личния багаж на водача и двама от пътниците са открити 121 литра високоалкохолни напитки - водка и уиски, в картонени кутии и бутилки, всичките без български акцизен бандерол.

В писмените си обяснения лицата заявяват, че са закупили алкохола за подаръци и за приятели. Алкохолните изделия, които са над лимита за пренос на акцизни стоки за лична употреба и не са придружени от изискуемите документи по Закона за акцизите и данъчните складове, са иззети и на лицата са съставени три акта за установяване на административно нарушение.