/ Агенция
3000 литра горива, както и 350 литра етилов алкохол, без документи за платен акциз, задържаха през изминалата седмица служителите от сектор "Оперативен контрол Русе", отдел "Митническо разузнаване и разследване", съобщиха от Агенция "Митници".

Разкриха нерегламентирана продажба на дизелово гориво в Ловеч

На 10 януари в частен имот в село в община Бяла митническите служители откриват два PVC танк-контейнера, всеки с вместимост от 1000 литра, съдържащи течност с мирис на нефтопродукт.

От проверяваното лице са поискани документи, удостоверяващи плащането, начисляването или обезпечаването на акциза на стоките, но не са предоставени такива.

Агенция

При друг случай, на 13 януари, е извършена съвместна проверка на митнически инспектори и служители на Първо РУ при ОД на МВР-Русе в частна къща в града.

В помощна постройка в двора са открити множество PVC туби с различни вместимости. Установено е, че 59 туби са пълни с течност с мирис на нефтопродукт, а други 14 - с бистра течност с мирис на етилов алкохол - ракия.

Иззеха 630 литра контрабанден алкохол в Ловешко

Последваща проверка в други части на имота установява още 21 туби с етилов алкохол - ракия. Иззето е общо количество от около 1200 литра. нефтопродукт и около 350 литра етилов алкохол - ракия, за които не са представени документи за платен или обезпечен акциз.

Установено е, че нелегалният алкохол е притежание на собственика и двама ползватели на имота. За случите са образувани административнонаказателни производства.