/ / iStock/Getty Images
За да бъдат предотвратени вандалски прояви, са монтирани камери за денонощно видеонаблюдение
Изцяло е възстановена туристическата инфраструктура на един от символите на Момчилград - лесопарк "Момчил юнак", съобщиха от Общината.

Средствата бяха осигурени след спечелен проект на Община Момчилград по Програмата за развитие на селските райони и финансиран от Местна инициативна група общини Момчилград и Крумовград.

Официално откриха моста „Пеперудата“ в Кърджали (СНИМКИ)

Дейностите включваха ремонт на дългата 170 метра стълбищна алея, площадките и изграждане на модерно LED осветление. В атракция за посетителите се превърнаха атрактивно изрисуваните 868 стъпала, които свързват лесопарк „Момчил юнак” с града.

Кирил Пенев, Община Момчилград

Те бяха изцяло обновени както и площадките с площ от 650 квадратни метра. Проектът включваше още цялостно възстановяване на алейното осветление и парапетите по цялото трасе.

Кирил Пенев, Община Момчилград

Освен това бяха поставени нови пейки и кошчета за смет. За да бъдат предотвратени вандалски прояви, са монтирани камери за денонощно видеонаблюдение.

Кирил Пенев, Община Момчилград

Лесопаркът в Момчилград е предпочитано място за спорт на жители и гости на града. Дърветата са залесени с доброволен труд на момчилградчани в началото на 60-те години на XX век. Възстановена е туристическата инфраструктура на лесопарка над града.