Тракийското дружество в Кърджали напуска Съюза на тракийските дружества в България
Тракийското дружество в Кърджали напуска Съюза на тракийските дружества в България / netinfo
“Тракийско дружество –Димитър  Маджаров”  в Кърджали напуска Съюза на тракийските дружества в България, става ясно от разпространено в медиите становище след проведено Общо събрание на 5 юни.
В началото на месец април тази година Тракийско дружество „Антим първи“ в Бургас  също напусна СТДБ, припомнят от дружеството.  
Причината за напускането на Съюза, според текста в становището, е че ръководството му в нарушение на Устава се е поставило в услуга на БСП, издигайки и подкрепяйки кандидатите на тази партия в избори за президенти, народни представители, евродепутати, кметове и др.
Според решението на общото събрание на кърджалийското тракийско дружество, „разпадът на Съюза на тракийските дружества в България можеше да бъде предотвратен, ако досегашното (след 1990 г.) ръководство на Съюза, водено от бивши, висши членове на БКП -БСП не се беше обградило с доминиращо мнозинство от партийни съмишленици и не беше поставило партийните си и лични интереси над тракийските”.   
В становището се настоява „председателят на Съюза Красимир Премянов и обкръжението му - пряко виновни за тези процеси, незабавно да се оттеглят от ръководството на Съюза на тракийските дружества в България за да се възстанови диалогът между тракийци и нормалната дейност в организацията”.