Семейство Мустафови е ужасено от оправданото полицейско насилие в Кърджали
Семейство Мустафови е ужасено от оправданото полицейско насилие в Кърджали / netinfo

Семейство Мустафови е ужасено от решението на прокуратурата напълно да оправдае полицейското насилие в Кърджали. След две години проверки прокуратурата прекрати разследването за инцидента, при който след среднощно полицейско нахлуване в частен дом в града психически и физически пострада това семейство.

В 23.00 ч. на 23 юли 2010 г. четирима полицаи нахлуха в дома на Мустафови. Тръшнаха на земята бащата Сабахатин, бивш техен колега от МВР, сцепиха главата на дъщерята Ширин и изхвърлиха грубо от леглото 19-годишния им племенник.

„Огорчени сме и вече се примирихме с всичко, няма смисъл от нищо. Отвратителен резултат, но те колят, те бесят, изобщо няма ефект", каза пред Дарик Айсел Мустафова. Тя е категорична, че няма ефективно правораздаване в България. „Няма, виждате какво става. Не само нашия случай, изобщо няма никаква справедливост", сподели тя и допълни, че въпреки това обаче, за момента семейството е решило да не търси правата си в Страсбург.

„Излиза че всичко, което се разказваше за случилото се в дома ни, не е вярно. Така излиза. Все едно ние сме виновни, ние сме ги поканили в къщи да ни набият", обясни още Мустафова и отказа да коментира как семейството живее днес. „Да не коментираме как живеем, в какъв стрес, в какви отношения с познати", каза тя.

На въпрос страх ли ви е от полицията, тя отговори: „Не че ни е страх, не ме е страх. Обаче виждам, че правителството, и законите, те каквото искат, това правят, за тяхна сметка си го правят. Ами направо да сменим законите".